Kurser

Vi erbjuder kurser i HLR enligt svenska HLR rådets riktlinjer.

Följande kurser finns att välja mellan:

 

Vuxen-HLR med hjärtstartare

Fokus ligger på mycket praktisk träning på varsin HLR docka. Deltagaren får lära sig att utföra HLR (hjärt-lungräddning) med korrekt teknik. Efter HLR delen tränar vi med en hjärtstartare för att lära oss hantera den på ett säkert sätt. Sista delen av kursen går igenom hur vi åtgärdar ett luftvägsstopp, när någon har satt i halsen. Här får deltagaren träna med en väst för att på bästa sätt lära sig tekniken. Kursen avslutas med att alla deltagare får varsitt kompetensbevis. Vi kan även ordna ett intyg/diplom för ert företag om så önskas. Kursen tar cirka två timmar per grupp, max antal deltagare är 12 stycken.

 

D-HLR (Defibrillering)


En fortsättning på Vuxen-HLR med hjärtstartare. D-HLR kursen går in på djupet hur en hjärtstartare fungerar. En utmärkt kurs för de som har inhandlat en hjärtstartare och vill kunna rädda liv på bästa sätt. Här krävs det mer förberedelser av deltagaren i form av inläst kursbok, godkänt på e-test och avklarad kurs i Vuxen-HLR med hjärtstartare inom 6 månader av D-HLR kursen. Tidsåtgång cirka 3 timmar. Alla deltagare får efter avklarad kurs ett kompetensbevis i D-HLR. Max antal deltagare är 6 stycken.

 

D-HLR + Vuxen HLR


Ett paket av båda ovanstående kurser. Tidsåtgång cirka 4 timmar. Max antal deltagare är 6 stycken.

 

Barn-HLR

Lär dig hur man utför livräddande insatser på barn. Kursen är uppdelad i spädbarn (0-1 år) och det äldre barnet (1-12 år). Inläst kursbok i Barn-HLR är ett krav. Under kursen ställer instruktören frågor till deltagarna utifrån kursboken, detta varvas med praktisk träning på barn HLR dockor. Max antal deltagare är 8 stycken. Tidsåtgång cirka 3 timmar.

 

HLR instruktör


Vill du själv kunna utbilda i HLR? Du kan genom våra instruktörsutbildningar bli instruktör i alla ovantående kurser.

 

Kontakta oss för mer information.

 


(Lämna tom)